Petak, 19 travnja, 2024

Na “Baltazaru” u Biogradu započela nova akademska godina: Uvodno predavanje održao prof. dr.sc. Branko Vitale

Sedma generacija studenata na stručnom studiju Poslovne ekonomije i financija u Biogradu na Moru Veleučilišta „Baltazar“ započela je svoje trogodišnje visokoškolsko obrazovanje uvodnim predavanjem uvaženog sveučilišnog profesora i znanstvenika iz Instituta Ruđer Bošković profesora dr.sc. Branka Vitalea. Tema predavanja, ove akademske godine, bila je usko povezana s dvjema bitnim djelatnostima na području grada Biograda, zdravstvom i turizmom: „Koncept razvoja integrativnog cjelogodišnjeg turizma u Biogradu u 21. stoljeću“. Pritom je prof. dr. sc. Vitale, kao jedan od članova stručne skupine „Biogradska inicijativa“ koju čine medicinski stručnjaci i sveučilišni profesori podrijetlom iz Biograda, kazao kako Biograd na Moru kroz projekt  „Zdravstveno-turistički centar Biograd na Moru“ ima ambiciju postati središtem medicinskog i zdravstvenog turizma na istočnoj obali Jadrana, odnosno sadašnja Specijalna bolnica za ortopediju trebala bi se razviti u međunarodno prepoznatu relevantnu bolničku ustanovu koja bi privukla europske goste starije dobi, a što bi značajno pridonijelo razvoju turizma tijekom cijele godine.

uvodno-predavanje-baltazar-2015-7Na početku studente je pozdravio voditelj biogradskog dislociranog studija prof. dr.sc Mile Šimurina istaknuvši kako se u današnje vrijeme ništa ne može postići bez znanja. Dekan Veleučilišta „Baltazar“ prof. dr.sc. Vinko Morović kazao je kako ova visokoškolska ustanova iz Zaprešića djeluje već četrnaest godina dok je je Dislocirani studij u Biogradu ustanovljen prije sedam godina.
– Možemo slobodno reći da smo postali prava domaća visoka škola sa svim epitetima, a to su da pružamo mladim generacijama studenata prigodu da se obrazuju u mjestu gdje žive i nešto šire, da na taj način pokušaju racionalnije osigurati šansu da završe visoke škole. – naglasio je dekan Morović zaželivši svima dobrodošlicu.

uvodno-predavanje-baltazar-2015-2U Biogradu na Moru od ove akademske godine započeo je s radom diplomski specijalistički stručni studij Financijski menadžment u trajanju od dvije godine kao nastavak na sadašnji preddiplomski stručni studij Poslovna ekonomija i financije. Upisalo ga je šesnaestero studenata, većinom su to prvostupnici ekonomije s biogradskog preddiplomskog stručnog studija.
Ove godine stručni preddiplomski studij Poslovna ekonomija i financije upisalo je dvadeset i sedmero studenata iz Biograda, Zadra, Dubrovnika i drugih sredina. Uvodnom predavanju nazočili su, uz spomenute, zamjenik dekana prof. dr.sc. Milan Jurina, profesori predavači Anita Grubišićdr.sc. Marija Valčićprof. dr.sc. Slavko Šimundićdr.sc. Pave Ivićprof. Gabrijela Čepo, član uprave biogradskog dislociranog studija Tonči Šangulin i ravnatelj Srednje škole Biograd Ivica Kero.


 

Skoči do alatne trake