[NAJAVA] “dm Pakoštane trail” ove godine s još više natjecatelja i novom planinarskom stazom

98
PROMO
tommy
tommy
tommy
tommy

Drugo izdanje atraktivne trail utrke privuklo je više od 250 trkača iz cijele Hrvatske koji će protrčati novom planinarskom stazom po grebenu između Vranskog jezera i mora. Slikovito mjesto Pakoštane nastavlja s uspješnim razvojem i promocijom svog kraja kao idealnog odredišta za aktivni odmor. U subotu 30. ožujka 2019. tako će se na uskoj prevlaci između Vranskog jezera i Vrgadskog kanala po drugi put održati „dm Pakoštane trail“, utrka koja na najbolji način prezentira raznolikost i ljepotu ovog jedinstvenog područja privukavši rekordan broj sudionika, njih više od 250.

Dvije staze, Slatka od 11 kilometara i Slana od 24 kilometra, prolaze najljepšim dijelovima pakoštanskoga kraja nudeći raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke, s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na Vransko jezero i Velebit s jedne, te more i otoke s druge strane. Trkači koji prvi stignu do tog najatraktivnijeg i tehnički najzahtjevnijeg dijela utrke imat će čast i službeno otvoriti novu planinarsku grebensku stazu.

Kraća staza – Slatka
Duža staza – Slana

– Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu. – izjavila je direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane Danijela Vulin ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu.
Start obje utrke je u 10 sati u centru Pakoštana, a bez sumnje najslađi dio programa počinje petnaestak minuta kasnije. Bit će to dječja utrka dm Mali trk, koja će najuzbuđenije i najsrčanije trkače provesti kamenim „kalama“ stare pakoštanske jezgre.
– U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu. Utrka „dm Pakoštane trail“, u sklopu koje se održava i dječja utrka „dm Mali trk“, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače ali i roditelje budućih maratonaca da nam se pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj. – rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

“dm Pakoštane trail” je dio „Coastal & Mountain Trails lige“, a prošle je godine u svom prvom izdanju usprkos lošem vremenu oduševio sudionike toplom dobrodošlicom i trudom domaćina. Gostoljubivi organizatori žele se pobrinuti da Pakoštane trail bude više od utrke: zato za natjecatelje osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organiziraju tombolu i koncert, a u nedjelju se druženje nastavlja Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Više informacija na www.pakostanetrail.com