Petak, 29 ožujka, 2024

[ŠKOLSKI SPORT] Učenici zadarske Osnovne škole Krune Krstića pobjednici županijske futsal lige

Učenici Osnovne škole Krune Krstića Zadar pobjednici su prvog izdanja županijske futsal lige osnovnih škola u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije.
U finalnoj utakmici odigranoj u sportskoj dvorani Osnovne škole Sv. Filip i Jakov učenici iz Arbanasa pobijedili su svoje vršnjake iz Osnovne škole Šime Budinića Zadar rezultatom 4:3. U utakmici za treće mjesto učenici Osnovne škole Obrovac bili su bolji od Osnovne škole Posedarje s 3:2.

Osnovna škola Krune Krstića Zadar

Najbolji strijelac natjecanja je Stipe Pelaić (OŠ Šime Budinić Zadar), najboljim vratarem proglašen je Roko Nekić (OŠ Posedarje), dok je za najboljeg igrača izabran Toni Matešić (OŠ Kruno Krstić Zadar).
Pobjednički pehar i individualne nagrade uručio je zadarski župan Božidar Longin koji je istaknuo zadovoljstvo zbog činjenice da je već u prvom izdanju futsal lige sudjelovala ukupno 31 škola s područja cijele Zadarske županije i gotovo 500 natjecatelja.

– Sredstva u županijskom proračunu za sve lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika. U narednim godinama namjeravamo dodatno povećati opseg školskih liga. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da učenici kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh, što će zasigurno pamtiti cijeli život. – poručio je Longin.

Podsjetimo, Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove je godine povećao broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute prošle godine, od ove sezone startala su natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te u rukometnoj ligi za srednje škole.
Zanimljivo je spomenuti kako su prošlogodišnji pobjednici košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije, učenici Gimnazije Franje Petrića, osvojili i naslov prvaka Hrvatske te ih u travnju ove godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj.


Skoči do alatne trake