Četvrtak, 28 ožujka, 2024

[KUP GRADA BIOGRADA] „Benkovac“ najbolji, Josip Božinović najbolji igrač turnira

Ekipa „Benkovca“ pobjednik je malonogometnog turnira „Kup grada Biograda“ koji se tradicionalno održava u povodu proslave Dana Grada Biograda na Moru i blagdana svete Stošije.
Rezultatom 3 na prema 2 bili su bolji od ekipe „Raštane I“ zahvaljujući pobjedonosnom pogotku Mladena Jarmanovića u posljednjoj minuti iz kaznenog udarca nakon šest akumuliranih prekršaja Raštančana. Povelo je „Raštane I“ preko Saše Subotića u 4. minuti da bi u 10.-oj i 18.-oj Benkovčani preokrenuli na 2:1 golovima Tomislava Bačića i Kristijana Bačića. „Raštane I“ nije se predavalo i lijepim zgoditkom izdaleka u 31. minuti preko Marka Šamije poravnali na 2:2. Ipak, s više koncentracije i konkretnosti u završnici, nakon počinjenog šestog prekršaja pred vratima „Raštana I“, „Benkovac“ osvaja turnir pogotkom iz kaznenog udarca Jarmanovića.

“Benkovac”

Trener ekipe „Benkovca“ bio je Mario Jarmanović, a „Raštana I“ Alen Sinovčić. Susret su sudili Josip Katuša i Josip Viduka.
U utakmici za treće mjesto „Zadar II“ uvjerljivo je nadigrao „Sveti Petar“ rezultatom 6:1. Pogotke za trećeplasirane postigli su Stipe Sušić (3), Josip Anić (3) te Kristijan Jurić dok je za „Sveti Petar“ jedini zgoditak postigao Mateo Colić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Josip Božinović iz ekipe „Raštane I“, za najboljeg vratara Ante Piplica iz ekipe „Benkovac“ dok je pehar za najuspješnijeg strijelca turnira s devet postignutih golova uručen Josipu Aniću iz ekipe „Zadar II“.

Pehar pobjedničkoj ekipi Benkovca uručio je dogradonačelnik Marijan Stopfer, drugoplasiranoj i trećeplasiranoj momčadi te najboljim pojedincima pehare su dodijelili sportski direktor Primorca Leo Šarić, trener Primorca Stipe Vulin, vanjski suradnik Primorca Ivica Banić, član uprave Primorca Slobodan Buovac te veteran i istaknuti golgeter Primorca Šime Jurišić.

Raštane I

Na petnaestom Kup grada Biograda, u organizaciji HNK Primorac, sudjelovalo je šesnaest ekipa uz kotizaciju od tisuću kuna. Pobjedničkoj momčadi „Benkovca“ pripalo je osam tisuća kuna, drugoplasiranoj „Raštane I“ osam dok je trećeplasirani „Zadar II“ osvojio četiri tisuće kuna.

FOTOGALERIJA


Skoči do alatne trake