Petak, 29 ožujka, 2024

Predstavljen drugi LAG natječaj za ulaganja u lokalne temeljne usluge s potporama od 15 do 100 tisuća eura

U Biogradu na Moru, u gradskoj vijećnici, svečano je predstavljen drugi po redu LAG natječaj za provedbu Mjere 8 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga“ na kojem su sudjelovali članovi i zaposlenici Lokalne akcijske grupe Laura.
Na natječaj se mogu prijaviti općine i gradovi, pripadajuća im trgovačka društva i javne neprofitne ustanove te udruge i vjerske zajednice koje se bave humanitarnim ili društvenim djelatnostima s područja LAG-a Laura.

Potpora u iznosu od 15 do 100 tisuća eura dodjeljuje se za građenje i opremanje dječjih vrtića, predškola, igraonica, igrališta, parkova, sportskih građevina, društvenih i vatrogasnih domova, tržnica i drugih projekata definiranih natječajem.
Podnošenje prijava na natječaj za Mjeru 8 traje od 21. prosinca 2018. do 21. veljače 2019. godine.
LAG Laura je udruga registrirana 2009. godine i djeluje na području gradova Biograda na Moru i Benkovca te jedanaest okolnih općina s ciljem provedbe Lokalne razvojne strategije prema LEADER-CLLD pristupu.
LAG Laura je do sada sudjelovao kao nositelj, partner ili suradnik u više od 150 većih i manjih projekata sufinanciranih iz EU i nacionalnih sredstava u ukupnoj vrijednosti više od 100 milijuna kuna. Većinom se radilo o projektima vezanima za ulaganje u turizam kao što su izgradnja bazena, uređenje kušaonica, organizacija manifestacija, zatim, infrastrukturu kao što su ulaganje u dječje vrtiće, igrališta, energetsku učinkovitost, te u poljoprivredu kao što su nabavka opreme i mehanizacije, ulaganja u nove nasade, podizanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda i tako dalje.

LAG Laura je sa svojim članovima izradio strategiju na temelju koje je odlučeno kako će se raspodijeliti 11,7 milijuna kuna koji su odobreni iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020- iz Mjere 19. Nedavno je LAG Laura donio konačnu odluku za sedam odabranih projekata OPG-ova i zadruga kojima će se ulagati većim dijelom u nabavu poljoprivredne mehanizacije i novih nasada u ukupnoj vrijednosti nešto manjoj od 800 tisuća kuna.


 

Skoči do alatne trake