Četvrtak, 25 travnja, 2024

Rasplesani mališani i tinejdžeri na šestom „Božićnom Prvom plesu“

U, za ovu prigodu pretijesnoj kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu, u organizaciji Udruge za promicanje plesa „Prvi ples“ iz Sv. Filip i Jakova supružnika Ivana i Nikoline Baričić, priređena je prigodna manifestacija „Božićni Prvi ples“.

Na priredbi nastupilo je ukupno šesnaest skupina, većinom plesnih, mnogi od njih i u više starosnih skupina: udruga Prvi ples Sv. Filip i Jakov, Dječji vrtić Cvit Sv. Filip i Jakov, Biogradske mažoretkinje, Plesna skupina Zazu Biograd na Moru, Osnovna škola Sv. Filip i Jakov – Područna škola Raštane Donje, Glazbena škola Biograd na Moru, Osnovna škola Biograd na Moru, udruga Okret Sukošan i Plesni studio K2 Pakoštane.

Udruga „Prvi ples“ Ivana i Nikoline Baričić, dugogodišnjih zaljubljenika u ples, djeluje već deset godina i okuplja djecu različitih uzrasta od vrtićke dobi navršene četvrte do tinejdžerske petnaeste godine. Oko sedamdesetero djece pleše u „Prvom plesu“ koji uče standardne, latinoameričke i zabavne plesove, a dolaze iz Sv. Filip i Jakova, Turnja, Sikova, Sv. Petra i Draga. Uz to, udruga „Prvi ples“ održava tečajeve plesa za odrasle, među ostalim, podučava plesnim koracima i mladence.

Ivan i Nikolina Baričić

Udruga „Prvi ples“ sudjeluje na raznim manifestacijama i humanitarnim koncertima širom Zadarske županije i Lijepe Naše. Prigodna manifestacija „Božićni Prvi ples“ održana je pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov, Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, udruge Napredak Sv. Filip i Jakov i Bure d.o.o. Biograd na Moru.
Za uređenje pozornice u božićnom ruhu zasluge su pripale odgajateljici iz Dječjeg vrtića „Cvit“ Mariji Čirjak. Program je vodio Igor Jelinić Toto a za ozvučenje pobrinula se tvrtka „Mada“ iz Sv. Filip i Jakova.



 

Skoči do alatne trake