Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Jeleni Šoch brdski bicikl Cube na prvoj „Biciklijadi općine Sv. Filip i Jakov“!

U organizaciji Turističke zajednice općine Sveti Filip i Jakov, Općine Sv. Filip i Jakov, u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom Pakoštane te uz pokroviteljstvo Calimero Sporta održana je prva rekreativna „Biciklijada općine Sv. Filip i Jakov“.

Prije starta na glavnoj filipjanskoj plaži Iza Banja vješti serviseri pokrovitelja biciklijade obavili su sitne popravke na biciklima sudionika kojih je najviše bilo iz Sv. Filip i Jakova, Pakoštana, Turnja i Draga, a manji broj pristigao je iz Zadra, Stankovaca te Šibenika.
Po lijepom pomalo vrućem vremenu oko sto i dvadeset biciklista, zaljubljenika u vožnju biciklom kroz prirodu, vozilo je cestovno-makadamskom biciklističkim rutom na području Općine Sv. Filip i Jakov dugoj 18 kilometara. Krenulo se lokalnom cestom uz obalu prema Turnju, zatim makadamskim usponom do 153 metra visokog brda Gradina pa na 138 metara visoki vidikovac Crni krug. Nakon prve okrjepe i užitka u pogledu na Pašmanski kanal i njegove otoke od kojih je najpoznatiji srcoliki Galešnjak, nastavilo se makadamom prema Rogovu gdje je sudionike čekala druga okrjepa.

Sljedeće dionica staze vodila je kroz zaselak Baturi u smjeru Industrijske zone Biograd na Moru da bi se vožnja potom laganom nizbrdicom uz nekadašnji kamenolom završila na cilju odakle je biciklijada i krenula.

Kratke stanke uz okrjepu vodom, voćem i keksima na dvjema najatraktivnijim točkama rute, vidikovcu Crni krug iznad Turnja te na Rogovu kod crkve svetog Roka iznad Svetog Filip i Jakova, dobro su došle biciklističkim rekreativcima od kojih je najmlađa biciklistica bila 10-godišnja Klara Barešić.

Nakon obroka kojeg je pripremio restoran Pikolo, održana je tombola s prigodnim nagradama te onom najprivlačnijom – brdski bicikl Cube Access WS u vrijednosti tri tisuće i 300 kuna. Izvlačenju glavne nagrade prethodilo je izvlačenje i dodjela niza manjih, uglavnom biciklističke opreme, od nosača bidona, pumpi do lokota. Nagradne kupone izvlačile su 11-godišnja Katja Barbaroša te 10-godišnja Klara Barešić uz pomoć voditelja programa Lovre Mikasa. Sreću i novi bicikl dobitnici glavne nagrade Jeleni Šoch iz Sv. Filip i Jakova donio je Ivan Ražov, vlasnik pokrovitelja Calimero Sporta. Nagrade sretnim dobitnicima uručila je direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Klara Eškinja Glavan.



 

Skoči do alatne trake