Subota, 20 travnja, 2024

Uspješna suradnja dviju škola: Već treća generacija varaždinskih učenika četvrtog razreda posjetila biogradske vršnjake

Osnovna škola Biograd na Moru i Osnovna škola Varaždin nastavili su uspješnu učeničku suradnju započetu prije dvanaest godina. Ovom prigodom učenici četvrtog razreda varaždinske škole posjetili su Biograd na Moru i susreli su sa svojim biogradskim vršnjacima koje vodi učiteljica Sanja Mušćet.
– Ovo je već treći naraštaj učenika četvrtog koji uspješno njeguju suradnju i prijateljske odnose. Zbog njihovog opširnog programa, družili smo se svega dva školska sata pa smo u duhu razvijanja dobrih odnosa i suradnje odigrali sa svojim prijateljima iz Varaždina igru graničara u našoj školskoj dvorani. Bila je to i prigoda da se međusobno upoznamo i s lokalnim narječjima, od našeg dalmatinskog do njihovog zagorskog. Tako su oni sada nas posjetili, a mi ćemo njihovi gosti biti tijekom svibnja u Varaždinu. – kazala je učiteljica Sanja Mušćet, idejna začetnica ove suradnje.
Učenici četvrtog razreda varaždinske škole boravili su u Biogradu na Moru pet dana u sklopu škole u prirodi koja obuhvaća gradivo predviđeno programom rada. Tako su mali Varaždinci imali prigodu nešto više naučiti o kulturno-povijesnim vrijednostima našega grada.
– Kroz ovih pet dana, osim grada Biograda, posjetili smo još Split, Trogir, Zadar, Nin i Sokolarski centar u Dubravi kraj Šibenika. Pritom smo nadopunili i proširili znanje o ovim dalmatinskim gradovima bogatim kulturno-povijesnim znamenitostima. Dakako, pritom smo se i malo opustili i uživali u kupanju u Biogradu na Moru i zabavi u Fun Parku Biograd.  – istakla je učiteljica iz Osnovne škole Varaždin Gordana Foder.



 

Skoči do alatne trake