Subota, 20 travnja, 2024

Prvi dan škole za 65-ero prvaša: Od ove godine e-Dnevnik i zabrana korištenja mobitela

Kako u većini škola u Hrvatskoj, tako su i u Osnovnoj školi Biograd na Moru školarci, nakon dva i po mjeseca ljetnih praznika, ponovno sjeli u školske klupe. Poseban je to bio trenutak za 65-etero prvaša koliko ih je ove godine ukupno upisano u matičnu školu u Biogradu na Moru te u dvjema područnima – u Raštanima Gornjima i Tkonu.

U prigodnom programu, kojeg je osmislila profesorica hrvatskog jezika Marina Mršić a vodila učenica osmog razreda Iva Jeličić, osnovnoškolce i roditelje pozdravili su ravnatelj prof. Jordanko Miloš i predstavnica Grada Biograda na Moru Drina Bešenić dok je župnik župe sv. Stošije don Ivan Mustać udijelio blagoslov za uspješnu predstojeću školsku godinu.

Pritom je ravnatelj Miloš kazao kako od ove školske godine biogradska osnovna škola započinje s uvođenjem e-Dnevnika, aplikacije namijenjene vođenju razredne knjige u elektroničkom obliku. Time se Osnovna škola Biograd na Moru pridružila gotovo tri četvrtine škola u Hrvatskoj koja već koriste ovu aplikaciju i od koje do danas još nijedna nije odustala što potvrđuje kvalitetu sustava.

– Još jedna novina je zabrana mobitela. Imate sedam fiksnih telefona naše škole na koje nas možete dobiti i svakako ćemo nazvati roditelje koje treba. Nećemo dopustiti igranje s mobitelima za vrijeme nastave, fotografiranje, sudaranje na hodnicima za odmorom i druge neprimjerene stvari. Učenici će moći imati mobitel ali skriven, međutim, tijekom nastave od 8.00 do 13.10 te od 13.00 do 17.20 mobitel se ne smije pojaviti u školi. Imamo zakonsko pravo na to i mislimo da je to jedna odgojna mjera jer smo danas svi previše pred ekranima. – rekao je Miloš poželjevši dobrodošlicu učenicima i roditeljima.

Pedesetpetero biogradskih prvaša raspodijeljeni su u tri odjela koje će voditi tri učiteljice razredne nastave: Marjana Guzić – 1.a, Antonija Tolić-Stojanov 1.b, te Maja Pilipović 1.c.
Drina Bešenić istakla je povećanje broja djece u gradu Biogradu, između ostalog, zahvaljujući i pronatalitetnoj politici gradske uprave te podsjetila roditelje na subvencioniranje troška nabave obveznih školskih udžbenika od strane Grada Biograda na Moru za učenike Osnovne škole Biograd na Moru za ovu školsku godinu.
U glazbeno-plesnom dijelu programa učenica Đana Bačkov odrecitirala je pjesmu „Polazak u školu“ koju je pripremila učiteljica Katarina Nekić, mali zbor pod vodstvom učiteljice Anite Pedišić otpjevao je pjesmu „Do, re, mi“, učenica Lana Deur odsvirala je skladbu na klavijaturama a to isto učinili su, samo na gitari i klarinetu, profesori Ivan Andrijević i Alfred Trojan. Plesna skupina pod vodstvom učiteljice Sanje Mušćet izvela je plesnu točku pod nazivom Timber.



 

Skoči do alatne trake