Biogradskoj „Iliriji“ dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“

130
PROMO
tommy
tommy
tommy
tommy

Iliriji d.d., turističkoj tvrtki iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“ za uvođenje posebnih oznaka u radnom okruženju, omogućavanje svojim zaposlenicima usvajanja zdravih životnih navika, promicanje i poticanje zdravlje na radnom mjestu te iskazivanje brige o zdravlju zaposlenika.
Ilirija je druga turistička tvrtka u Hrvatskoj koja je postala nositeljica priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“.
Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je uručila doc.dr.sc. Danijela Štimac Grbić, dr.med. u ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je zajedno s Ministarstvom zdravlja u okviru Nacionalnog programa „Živjet zdravo“ iniciralo i pokrenulo modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“.
Goran Ražnjević istaknuo je ovom prigodom da „Ilirija“, kao društveno odgovorna tvrtka, polazi u svom poslovanju od načela da su zaposlenici ključ njenog uspjeha odnosno najbolji promicatelji njenih vri­jednosti, potom promicatelji destinacije, nositelji usluge i poslovnog procesa.
– Stoga je kontinuirana briga o zaposlenicima koja pored brige o materijalnim pravima uključuje i brigu o njihovim radnim uvjetima te sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu predstavlja dugoročnu opredjeljenje naše tvrtke i politiku u dijelu upravljanja ljudskim resursima. „Ilirijina“ usmjerenost prema kontinuiranom unaprjeđenju zdravlja i sigurnosti zaposlenika, stalnih i sezonskih kojih tijekom glavne sezone ima preko 460, kroz osigurane sigurne uvjete rada, adekvatnu opremu i kontinuiranu edukaciju smanjuje broj i učestalost ozljeda na radu, povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika, čemu u prilog govori i današnji događaj. – rekao je Ražnjević.
Uključivanjem u ovaj projekt biogradska „Ilirija“ dodatno je pridonijela ne samo stvaranju zdravog radnog okruženja već i edukaciji i informiranju svojih zaposlenika što svatko od njih i osobno može činiti dnevno za svoje zdravlje.
Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja“ provodila se na razini cijele kompanije, podrazumijevalo je i istodobno edukaciju, informiranje „Ilirijinih“ zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u sedam područja: prehrana, promicanje tjelesne aktivnosti, zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrana pušenja, zabrana konzumacije alkohola,  uređenje okoliša te posljednje, zaštita zdravlja potrošača i klijenata.