Petak, 19 travnja, 2024

Manifestacija u Dolaškoj dragi: Posjetitelji uživali u „Dolaškim bokunima“

U Dragama, u Dolaškoj dragi, u organizaciji Etno-udruge Dan, održana je po prvi puta turistička priredba „Dolaški bokuni“. U borovoj šumi na obali u središtu Dolaške drage, domaćini iz Draga potrudili su se i gostima i posjetiteljima priredili domaće izvorne pripravke bogatog okusa i mirisa: od srdela i kukuruza na žaru, daganja, pršuta, raznih vrsta rakija, likera, vina, prošeka, brudeta, maslinovog ulja, rajčica, lubenica i paprike.
– Osmislili smo nešto novo, na novoj lokaciji i s novim imenom. Na ovoj manifestaciji „Dolaški bokuni“ izlagači su manje-više isti kao i na „Dragarskim bumbetama“. „Bokun“ ili komad znači dio nečega , odnosno, dio ponude svakog od izlagača. Sve je domaće i ručno izrađeno, to su proizvodi vrijednih ruku mještana. – kazala je predsjednica Etno-udruge Dan Dijana Vukoja.

Na posebno tematskom stolu posjetitelji su mogli razgledati sve „bokune“ bogate autohtone ponude na jednom mjestu.
Dolaška draga dio je turističkog mjesta Draga koje karakterizira opuštajuća i za odmor idealna uvala s malom lučicom za brodove i šljunčanom plažom. Čisto i duboko more s hladom stabala bora ono je što privlači velik broj turista u ovaj dio vrlo razvedene obale mjesta Drage.

– Odlučili smo se malo promijeniti lokaciju kako bi i ovdašnji gosti mogli uživati u domaćim okusima i mirisima i osjetiti doživljaj lokalne ponude. Uz izlagače s „Dragarskih bumbeta“, uključili su i neki novi. – dodala je Vukoja.
Sljedeća turistička manifestacija na području Općine Pakoštane sličnog karaktera je etno-gastro priredba „Materine užance“ u staroj jezgri Pakoštana u nedjelju 12. kolovoza 2018. godine s početkom u 19 sati.



 

Skoči do alatne trake