Petak, 29 ožujka, 2024

Ovog vikenda (21. i 22. srpnja 2018.) na vidikovcu Kamenjak Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara”

Na atraktivnoj lokaciji vidikovac Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero ovu subotu i nedjelju, 21. i 22. srpnja s početkom u 18 sati, petu godinu za redom, održat će se poznati Sajam lokalnih proizvoda ”Luka i igara”. Doživite jedan od najljepših zalazaka sunca u Zadarskoj županiji te ponesite sa sobom najvrjednije suvenire s ljetovanja – nadaleko poznatu reštu banjevačkog luka i med iz parka prirode!

OPG-ovi s područja Parka prirode Vransko jezero i okolice predstavit će bogatu ponudu domaćih poljoprivrednih proizvoda, od luka i kapule, mahunarki i svježeg povrća, maslinovog ulja, meda, vina i likera do kozjeg sira, badema, suhih smokava te sve više cijenjene prirodne kozmetike.

Zvijezda sajma je češnjak ili luk, koji se tradicionalno sprema spleten u vijence odnosno rešte te, tako obješen na hladno i suho mjesto, ostaje sačuvan za ostatak godine i zimu. Tijekom ljetnih mjeseci sela u zaleđu Zadarske županije, Bukovice i Ravnih kotara pretvaraju se u zemlju luka, gdje stotine brižno ispletenih autohtonih rešti luka i kapule strpljivo čekaju posjetitelje i kupce, a ovaj vikend će vas dočekati na Kamenjaku.
Posjetitelji će se imati priliku upoznati s pripremom i pečenjem prisnaca – autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara te kruha ispod peke. Neće nedostajati pjesme ni plesa za što će se pobrinuti KUD Vrana koji će predstaviti tradicijske plesove i pjesme ovog kraja, a zabavu će još dodatno začiniti zadarski bend Shine u subotu dok će se u nedjelju za dobru atmosferu pobrinuti klapa Fumada.

Ulaz na sajam je besplatan, a za sve posjetitelje sajma organiziran je i besplatan prijevoz minibusom od velikog parkinga u podnožju Kamenjaka u zaseoku Bakovići do vidikovca Kamenjak te natrag. Minibus će voziti neprestano od 17 satu pa sve do završetka sajma.

Osim bogate ponude lokalnih proizvoda i zabavnog programa, posjetitelji će tijekom sajma, svaki dan u 18 sati, moći upoznati prirodne i kulturne vrijednosti parka prirode kroz program Jezero na dlanu po promotivnoj cijeni od 30 kuna. Program je trajanja oko 45 minuta, a posjetitelji će uz stručno vodstvo prošetati poučnom stazom vidikovac Kamenjak. Broj mjesta u grupi za obilazak je ograničen, stoga se je potrebno prethodno se najaviti na 023/383-181 ili e-mail [email protected] najkasnije do petka, 20. srpnja 2018. do sati.


 

Skoči do alatne trake