Petak, 29 ožujka, 2024

Gradonačelnik Knez primio Biogradske mažoretkinje u povodu uspjeha na državnom prvenstvu

U Biogradu na Moru, u gradskoj vijećnici, biogradski gradonačelnik Ivan Knez, u povodu ostvarenog velikog uspjeha na državnom natjecanju, primio je biogradske mažoretkinje, osvajačice zlatne, srebrne i brončane medalje s 22. Državnog prvenstva mažoretkinja održanog u Župi dubrovačkoj početkom svibnja.

Podsjetimo se, Iva Erlić osvojila je broncu u kategoriji solo juniorke uz vodstvo trenerice Laure Pešić, njena sestra Nina Erlić osvojila je srebrno odličje u kategoriji solo kadetkinje uz vodstvo trenerice Božene Pešić. Zlatnom medaljom u kategoriji Prvi korak okitile su se Nina Erlić, Klara DošenLeonarda Rukavina i Lana Jurina uz trenericu Boženu Pešić te je formacija kadetkinja, pod vodstvo Laure i Božene, osigurala plasman na europsko prvenstvo koje će se održati u rujnu ove godine u Srbiji.
Gradonačelnik Knez čestitao je na uspjehu i poželio im sreću na predstojećem europskom prvenstvu u Srbiji. Predsjednica KUD-a Kralj Tomislav, u čijem sastavu djeluju Biogradske mažoretkinje, Nives Jeličić istaknula je zadovoljstvo rezultatom i izrazila nadu za nastavkom uspješnog niza.

Do europskog prvenstva, složne su mažoretkinje, trenirat će koreografiju svaki dan i nestrpljivo očekuju početak natjecanja koje će okupiti najvještije mažoretkinje iz cijele Europe.
Na državnom prvenstvu u Župi dubrovačkoj nastupilo je više od petsto mažoretkinja iz cijele Hrvatske, odnosno trideset četiri mažoret sastava, trideset pet neformacija te šesnaest natjecateljica.


 

Skoči do alatne trake