Petak, 29 ožujka, 2024

Sedamnaestogodišnji Žarko Pedisić obranio naslov državnog prvaka u kickboxingu

Sedamanestogodišnji kickboksač Žarko Pedisić, član zadarskog Kickboxing kluba Pretorian, nastavlja s nizanjem uspjeha te je na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu u Benkovcu, obranio naslov državnog prvaka u kategoriji juniori do 89 kilograma, u disciplini kicklight, pobjedom nad Goranom Banovićem iz zagrebačkog Armusa.
– Banović je inače težak borac, cijelo vrijeme napada, ima dosta snage i kondicije. Ali pobijedio sam ga svojom mudrošću, na njegove promašaje odgovarao sam udarcima. Njegova mana je srljanje, to sam iskoristio i tako pobijedio. U drugoj rundi borba je prekinuta jer sam stekao veliku bodovnu prednost, od svakog suca petnaest bodova više u odnosu na suparnika. – kazao je Pedisić zahvalivši se na podršci treneru Mentoru Topalliju, klubu Pretorian i obitelji.

Do finala Pedisić je, isto rezultatom 3:0, svladao Domagoja Lukića iz KBK Ivanić Grad.
– Sljedeće natjecanje je Makarska Summer Cup 2018. 9.-og lipnja ove godine. To je veliko međunarodno natjecanje, vidjet ćemo što će biti. – dodao je Pedisić koji se borilačkim sportom bavi već osam godina, od toga tri karateom, a posljednjih pet kickboxingom. Trenira šest dana u tjednu po dva sata.
Na prvenstvu u Benkovcu je nastupilo tristo osamnaest natjecatelja iz šezdeset dva kluba u disciplinama low kick seniori, kick light juniori i light contact stariji kadeti. Žarkov klub KBK Pretorian nastupio je s dvanaest članova i osvojio ukupno jedanaest odličja od čega pet zlatnih, tri srebrna i tri brončana. Isto tako, Pretorianu je pripao naslov za najuspješniji klub u light contact disciplini te u ukupnom zbiru zauzeli su izvrsno drugo mjesto.


 

Skoči do alatne trake