Četvrtak, 25 travnja, 2024

Papaline Primorca osvojile prvo mjesto pobjedom nad Dinamom: Veliki uspjeh nadarene generacije na prvom Biograd kupu!

U Biogradu na Moru, na igralištu Kazimira i Silvija, u organizaciji Škole nogometa HNK Primorac, održan je dvodnevni nogometni turnir za mlađe kategorije, papaline 2009. godište i tići 2007. godište. Po lijepom i za ovo doba iznimno toplom vremenu na turniru je sudjelovalo ukupno dvadeset četiri ekipe iz petnaest klubova: Škabrnja, Vodice, Velebit, Gospić, Sv. Mihovil, Pakoštane, Dalmatinac, Arbanasi, Akademija Mladinić, Croatia Stankovci, Škola nogometa Joso Bego, Naftaš Ivanić Grad, Nova zora, Dinamo te biogradski Primorac.

Primorčeve papaline pod vodstvom trenera Boška Birkića okitila su se zlatnim odličjima i naslovom pobjednika turnira u kategoriji papalina, 2009. godišta, pobjedom nad zagrebačkim Dinamom 3:1. Solidnom i hrabrom igrom mali nogometaši iz Biograda i više nego su zaslužili podići pobjednički pehar a put do završnice i pobjedničkog pehara krenuo je nizanjem pobjeda od prvog kola. Osim Dinama, Primorac je slavio i protiv Sv. Mihovila (4:0), Pakoštana (1:0), Vodica (6:0), Velebita (3:2), Gospića (3:0) te u polufinalu protiv Jose Bege sa čak 9:0. U dvoboju za treće mjesto ŠN Joso Bego su bili bolji od Velebita s 3 na prema 2.

U konkurenciji tića pobjednički pehar podigli su nogometaši Velebita koji su bili bolji od Dalmatinca iz Crnog minimalnim rezultatom 1:0. U utakmici za treće mjesto, u dvoboju Croatije iz Stankovaca i Škabrnje, odlučivali su šesterci nakon neodlučenog ishoda u regularnom dijelu 1:1. Na kraju više sreće i spretnosti imali su Stankovčani te s 11:10 pobijedili vršnjake iz Škabrnje.
U kategoriji papalina za najboljeg vratara proglašen je Marko Perić iz Dinama, za najboljeg strijelca Josip Uskok iz Primorca te za najboljeg igrača njegov klupski kolega Tome Gulan.

U kategoriji tića najbolji vratar turnira bio je Toma Momirović iz Dalmatinca, najbolji strijelac Luka Bičić također iz Dalmatinca dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Lukas Brkljača iz benkovačkog Velebita.
Odličja i pehare najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su predsjednik Uprave HNK Primorac Mladen Uskok, nekadašnji igrač Primorca Ante Crnjak, trener u školi nogometa Primorca Kristian Colić te gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez.
Turnir za mlađe uzraste Biograd kup po prvi puta je organiziran, i prema riječima voditelja Škole nogometa HNK Primorac Jurice Kneza, dojmovi su više nego pozitivni.

– Sve ono što smo zamislili smo i ostvarili. Bilo je puno dobrog nogometa, puno zabave za djecu i pregršt dobrih utakmica, poteza, pogodaka i publike. A i vrijeme nas je poslužilo i više smo nego zadovoljni. I sljedeće godine ćemo organizirati turnir, pripreme počinju već ovog trenutka. Sagledat ćemo eventualne minuse, vrlo je bitna okrenutost prema medijima i inozemstvu i naša je želja podignuti turnir na još veću razinu. U našoj školi nogometa radi šest trenera, uzrasti su od najmlađih početnika, zatim papalina, tića, mlađih pionira, pionira do kadeta, od 2001. do 2011. godišta. Imamo oko 120 polaznika škole nogometa. – rekao je Jurica Knez.
U okviru natjecanja, djeca svih klubova posjetila su obližnji Fun Park Biograd gdje su imali prigodu zabaviti se jednom besplatnom vožnjom po izboru.



 

Skoči do alatne trake