Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“: Senzibiliziranost i humanost na djelu

Širom Hrvatske, u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, u više od sto deset gradova pa tako i u Biogradu na Moru, organizirana je prigodna humanitarna prodaja tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine. Akcija „Omiiljeni cvijet Ane Rukavine“ provodi se već osmu godinu zaredom na razini Hrvatske.

– Ovom humanitarnom prodajom tulipana pridonosimo razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kao i svijesti građana o važnosti da se svakome oboljelom pruži što veća šansa da pronađu podudarnog darivatelja. – rekla je predsjednica biogradskog Socijaldemokratkog foruma žena SDP-a Ljubica Budan.

Važnost rada Zaklade Ana Rukavina prepoznali su i gradska vijećnica Slavica Jeličić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru Tonči Šangulin. Novčanim prilozima zakladi su pomogli mnogi građani a organizatori iskazali su zadovoljstvo odzivom.
Zaklada Ana Rukavina pomaže već deset godina oboljelima od leukemije. Broj potencijalnih darivatelj krvotvornih matičnih stanica za hrvatski registar, s početinh sto pedeset, narastao je na blizu 60 tisuća.

Prikupljena sredstva, osim za rad zaklade, bit će usmjerena za unaprjeđenje rada hematoloških odjela kao i za stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i srodnih specijalizacija.



 

Skoči do alatne trake