Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Više od tristo djece na drugom nogometnom turniru „Male nade“: „Škabrnja“ i „Rudeš 1“ najuspješniji

U Svetom Filip i Jakovu, u organizaciji Nogometnog športskog kluba Nova zora iz Sv. Filip i Jakova, a pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov, održan je drugi Uskrsni nogometni turnir „Male nade 2018.“. Na turniru je sudjelovalo ukupno dvadeset šest ekipa iz dvanaest klubova, nogometaši i jedna ekipa nogometašica – Ženski nogometni klub Donat iz Zadra.
Tijekom dva dana natjecanja po većinom lijepom vremenu snage su odmjerile deset ekipa godišta 2007. i 2008. i šesnaest ekipa 2009. godišta i mlađi: ŽNK Donat iz Zadra, HNK Primorac iz Biograda na Moru, NK Škabrnja iz Škabrnje, NK Velebit iz Benkovca, NŠK Nova zora iz Sv. Filip i Jakova – 2 ekipe, NK Zara iz Zadra – 2 ekipe, NK Bibinje iz Bibinja – 2 ekipe, NK Abeceda sporta iz Zadra – 2 ekipe, NK Pakoštane iz Pakoštana – 2 ekipe, NK Kustošija iz Zagreba – 2 ekipe, NK ZET iz Zagreba – 4 ekipe te NK Rudeš iz Zagreba – 6 ekipa.

U starijoj uzrasnoj kategoriji godišta 2007. i 2008. pehar i naslov pobjednika turnira osvojila je „Škabrnja“ koja je u finalu pobijedila „Pakoštane“ minimalnim rezultatom 1:0. Treće mjesto osvojila je „Nova zora“ pobjedom nad „Donatom“ 2:0.
U mlađoj kategoriji godišta 2009. i mlađe pehar je zasluženo pripao ekipi „Rudeš 1“ koji je uvjerljivo pobijedio „Primorca“ rezultatom 5:0. Treće mjesto osvojili su dječaci iz „Kustošije 2“ koji su nakon jedanaesteraca bili bolji od „Rudeša 2“ 8:7. Regularni dio dvoboja završen je rezultatom 2:2.

Za strijelca turnira igrača uzrasta 2007. i 2008. godište proglašen je Gabrijel Čirjak iz „Pakoštana“ sa sedam postignutih pogodaka, za najboljeg vratara Stjepan Ivković iz „Škabrnje“, za najboljeg igrača David Persola iz „Nove zore“ dok je pehar za fair-play dodijeljen nogometašicama zadarskog „Donata“.
Za najbolje pojedince u uzrasnoj kategoriji 2009. godište i mlađi proglašeni su najbolji strijelac Josip Uskok iz „Primorca“ s jedanaest postignutih pogodaka, najbolji vratar Sven Popović iz „Rudeša 1“, a najbolji igrač turnira bio je Luka Roščić, također iz pobjedničke ekipe „Rudeš 1“. Priznanje za „fair-play“ pripalo je ekipi „Rudeš 2“.

Odličja i pehare najboljim pojedincima i najuspješnijim ekipama uručili su načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, predsjednik udruge Napredak iz Sv. Filip i Jakova Denis Brzić, predsjednik NŠK Nova Zora Šime Mikas i tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije Miroslav Knežević Đoli dok je prigodne darove sucima Josipu Budanu, Mateu Ercegu i Goranu Agičiću uručio nekadašnji vratar Femir Eškinja.

Posebna simpatična i za svaku pohvalu bila je gesta malih nogometaša iz Škabrnje na početku svečanosti proglašenja pobjednika i dodjele odličja. Naime, kapetan ekipe „Škabrnje“ Luka Šegarić zamolio je organizatore turnira da najave njegovo uručenje malog buketa cvijeća kojeg je sam u blizini igrališta ubrao kako bi ga dao kapetanici ŽNK Donat Valentini Dubravica što je, pomalo sramežljivo, i učinio zasluživši velik pljesak.



 

Skoči do alatne trake