Subota, 20 travnja, 2024

Mali uskršnji sajam razveselio najmlađe

U Biogradu na Moru, u središnjem parku kod kolodvora, u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru te Dječjeg vrtića Biograd, u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, održan je Mali uskršnji sajam.
U središtu pozornosti bila su djeca vrtićke dobi pa je i ponajviše njima bio prilagođen dvosatni program kojeg su vodile Branka Pelicarić i Jelena Sučić s Radija BnM.
Uz najbrojnije biogradske vrtićarce, u pratnji odgojiteljica pristigli su i njihovi vršnjaci iz Benkovca, Pakoštana i Tkona. Na početku, svaka skupina na pozornici otpjevala je jednu pjesmu po izboru da bi završilo starim hrvatskim uskrsnim običajem – kuckanjem uskrsnim jajima. Udruga „Nada“ pripremila je za ovu prigodu uskrsne pogače, prošek, šunku i druge uskrsne zalogaje a kroz kratku radionicu praktično je predstavila tradicijski način bojanja jaja ljuskama luka, odnosno „kapule“, te poseban način oslikavanja jaja listovima najčešće djeteline ili peršina. Kuhar „Ilirija Resorta“ Mate Šarić okrijepio je posjetitelje svježim brudetom od bakalara.
Djeca su nakon nastupa na pozornici prionula poslu i zajedničkim snagama oslikala kistovima i veselim bojama velika uskrsna jaja da bi kasnije, kroz igru „Potraga za jajima“, dala se u uzbudljivo traganje za uskrsnim jajima skrivenih u parku.
Ovogodišnji Mali uskršnji sajam završio je mađioničarskom predstavom „Dobrodošli u svijet čarolije“.



 

Skoči do alatne trake