Subota, 20 travnja, 2024

Svečana primopredaja vrijedne donacije: DVD-u Sv. Filip i Jakov Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov donirala 8 tisuća kuna, a privatna iznajmljivačica Milja Petrović sedamsto

U Svetom Filip i Jakovu, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov, obavljena je svečana primopredaja vatrogasne opreme dvoje donatora u ukupnoj vrijednosti od osam tisuća i sedamsto kuna: Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov i privatne iznajmljivačice iz Sv. Filip i Jakova Milje Petrović.
Riječ je o novčanim darovima DVD-u Sv. Filip i Jakov u iznosu od osam tisuća kuna od strane Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov te o sedamsto kuna gospođe Milje Petrović koja inače živi u Austriji a u Svetom Filip i Jakovu boravi za vrijeme turističke sezone.
U ime Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov donaciju je zapovjedniku DVD-a Sv. Filip i Jakov Jošku Majici svečano uručila direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Klara Eškinja-Glavan.
– Vrlo rado se uključujemo u aktivnosti DVD Sv. Filip i Jakov pa tako prošlogodišnje iskustvo s požarima te želja da se vatrogasci pripreme na vrijeme za turističku sezonu je rezultiralo time da doniramo sredstva. Drago nam je da je nabavljena oprema te da lokalna zajednica, odnosno Općina Sv. Filip i Jakov financira DVD Sv. Filip i Jakov a Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov aktivno surađuje u okviru svojih mogućnosti. – kazala je Eškinja-Glavan.
Zapovjednik DVD-a Sv. Filip i Jakov Joško Majica zahvalio se u ime dobrovoljnog vatrogasnog društva donatorima te dodao kako su novcem nabavili ono što je trenutno najpotrebnije: osobnu zaštitnu opremu za vatrogasce a to su vatrogasne čizme i kombinezone.
– Ovo je dio priprema za nadolazeću ljetnu sezonu jer znamo kakva je bila prošla: paklena, teška i izazovna za sve nas. Nadamo se da neće tako biti i ove godine i neka ovo bude poticaj svim drugima iznajmljivačima, odnosno svima nama žiteljima da odvojimo i damo dio sebe za vatrogasce jer preventiva je najvažnija stvar u vatrogastvu. – rekao je Damir Majica, zamjenik zapovjednika i operativni član DVD-a Sv. Filip i Jakov.

Milja Petrović

Milja Petrović zatekla se u Sv. Filip i Jakovu u vrijeme kada su na području općini buktili veliki požari prošle ljetne sezone, poglavito onaj nadomak Turnju. Prigodom uplate sredstava djelatnice  Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov Renate Batur u poštanskom uredu u Sv. Filip i Jakovu, kazuje Damir Majica, gospođa Milja spontano je i velikodušno odlučila pomoći vatrogascima uplativši sedamsto kuna.
Uz spomenute, svečanoj primopredaji u sjedištu DVD-a Sv. Filip i Jakov nazočili su još operativni članovi Nikola Perković i Stjepan Marko Batur.


 

Skoči do alatne trake