Subota, 20 travnja, 2024

Izbornik hrvatske ženske „A“ nogometne reprezentacije Božidar Miletić najavio pripremne utakmice, prva u Biogradu s Crnom Gorom

Biograd na Moru bit će domaćin jedne od tri pripremne utakmice hrvatske ženske „A“ nogometne reprezentacije za nadolazeće susrete u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se dogodine održati u Francuskoj. Na stadionu Kazimira i Slivija u Biogradu na Moru, u srijedu s početkom u 17 sati, na rasporedu je dvoboj s Crnom Gorom, potom 6. ožujka u Zadru s Bosnom i Hercegovinom (12 sati) dok će susret Bosne i Hercegovine i Crne Gore biti odigran 3. ožujka u Polači.

Božidar Miletić i Ivan Knez

Ovim povodom gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez primio je u gradskoj vijećnici hrvatskog izbornika Božidara Miletića. Izabranice Božidara Miletića natječu se u Skupini 4 kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. godine, a slijede joj dvije domaće utakmice. Tako će hrvatske nogometašice 5. travnja ugostiti Ukrajinu na zadarskim Stanovima a isti će stadion dočekati i reprezentaciju Mađarske 9. travnja.
Knez je kazao kako je Grad Biograd na Moru otvoren za ovakve događaje kao i razvoj sportskog turizma i pozvao sve zainteresirane za poslovne projekte na području sportskog turizma da dođu u gradsku upravu.
Božidar Miletić zahvalio se Hrvatskom nogometnom savezu, Nogometnom klubu Primorac, Gradu Biogradu i Gradu Zadru te gradonačelniku Knezu. Potom je kazao riječ-dvije o protivnicama.

Isabella Dujmenović

 

 

 

 

 

 

 

– Mislim da smo na istom nivou što se tiče Bosne i Hercegovine, mogu oni nas a i možemo mi njih pobijediti. Crna Gora je, s obzirom na trenutni renome, malo ispod nas ali ove godine jednostavno nismo imali prigodu da organiziramo neke jače utakmice u skladu s onime što nas čeka a to su kvalifikacijske utakmice s Ukrajinom i Mađarskom. – rekao je Miletić.
Govoreći o sve većoj popularnosti ženskog nogometa u Hrvatskoj, izbornik je rekao kako u Zadru trenutno više od sto djevojčica trenira nogomet te da se Zadarska županija može pohvaliti i drugoligašem Ženskim nogometnim klubom Donat.

– Hrvatska se trenutno nalazi u 5. jakosnoj skupini u svijetu koja je najlošija. Činimo sve da skupimo što više bodova i kroz kvalifikacijske i kroz prijateljske utakmice kako bismo svoj rejting podigli na višu razinu. Garantiram da Hrvatska spada u 3. jakosnu skupinu samo da bi se tamo došlo morate skupiti bodove. Naši remiji u Mađarskoj i Ukrajini, reprezentacije koje su ispred nas, to najbolje govore. – dodao je Miletić.
Na popisu kandidatkinja nalaze se Doris Bačić (Anderlecht), Stephanie Bukovec (Zwolle), Izabela Lojna (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Martina Taritaš (Agram), Martina Lončar (Colgate University), Matea Bošnjak (Bayer Leverkusen), Leonarda Balog (Split), Sandra Žigić (USV Jena), Ana Jelenčić (Leczna), Mihaela Horvat (Split), Iva Landeka (Rosengard), Monika Čavić (Osijek), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Ivana Rudelić (USV Jena), Kristina Šundov (Basel), Monika Conjar (Split), Anela Lubina (Split), Janja Čanjevac (Split), Helena Spajić (Rijeka) i Fatjesa Geggolaj (Rijeka).
Vrijedi istaknuti da za Hrvatsku igra i jedna Biograđanka na radu u Austriji. To je 22-godišnja veznjakinja Isabella Dujmenović iz austrijskog St. Pöltena.
Uz izbornika Miletića, u stručnom su stožeru trener Mate Prskalo, kondicijski trener Jure Perković, trener vratarki Krešimir Jaklin, liječnica Antea Buterin, fizioterapeutkinja Iva Meglajec-Papa, ekonom Verica Medved i tajnik Denis Lukša.


LJESTVICA

1.Danska2+96
2.Švedska2+76
3.Hrvatska4-62
4.Ukrajina101
5.Mađarska3-101

 


 

Skoči do alatne trake