Četvrtak, 28 ožujka, 2024

„Pokladnim utorkom“ završena karnevalska događanja: Tome Krnjeval platio za sve

Završnom priredbom „Pokladni utorak“ u organizaciji udruge Tome Krnjeval završena su karnevalska događanja u Biogradu na Moru. Glasna i vesela maškarana povorka predvođena „krivcem za sve“ Tomom Krnjevalom i biogradskim „glazbarima“ okupila se na uobičajenom sastajalištu kod bivšeg motela Biograd na Jadranskoj magistrali te se u veselom raspoloženju spustila na biogradsku rivu na trg ispred gradske uprave.
Na pozornici kratkim plesnim izvedbama predstavile su se maškarane skupine većinom sastavljene od učenika biogradske srednje škole: Biogradske mažoretkinje kao „nogometaši“  i „mačke“, zatim „beskućnici“, „farmeri“, „gatare“, „teroristi“, „ruska mafija“, „gangaman“, „pantomimičari“ i na kraju članovi udruge Tome Krnjeval kao „disco plesači“.
„Teštament“ kojim je za sve „grijehe, zlo i nepravdu“ u protekloj godini okrivljen, tko drugi, nego Tome Krnjeval čitao je Božidar Dominis a njegova „braniteljica“ bila je predsjednica biogradske karnevalske udruge Ines Miloš. Tako je kroz „teštament“ biogradskom puku objavljeno kako netko mora bit žrtveno janje a kroz parodiju dotaknute su najčešće teme.
Odmah potom, maškarane skupine jedva su dočekale izvršenje „kazne“ te je glavnog „krivca“ Tomu Krnjevalu u nekoliko minuta progutala vatra plativši tako za sva „zlodjela“ u prošloj godini. Tradicionalnoj maskenbalskoj priredbi u središtu grada tu nije bio kraj već se „Pokladni utorak“ nastavio svečanom večerom i feštom u bistrou „Rene“ u „Bure Centru“.



 

Skoči do alatne trake