Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Tatamatijada 2018.: Devet godinu zaredom pobijedila – obitelj!

U organizaciji Dječjeg vrtića Biograd na Moru, u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Biograda na Moru, a pod pokroviteljstvom Grada Biograda na Moru, gradske tvrtke Bošana i Osnovne škole Biograd na Moru, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani održana je deveta po redu sportsko-zabavna manifestacija „Tatamatijada“.
Natjecanje u kojem tate, potpomognuti ponekom mamom, se natječu, a mame i djeca glasno s tribina za njih navijaju, izvorno je osmišljen projekt  biogradskog dječjeg vrtića čija je svrha, kazala je ravnateljica vrtića Esma Brzić, okupljena obitelj i važnost provođenja što više vremena roditelja s djecom.

Šest ekipa, Crveni, Plavi, Žuti, Zeleni, Rozi i Narančasti natjecalo se u pet disciplina: štafeta, pogađanje pjesama, skupljanje ping-pong loptica, ples s balonima te posljednja i najčešće odlučujuća, potezanje konopa. U jedinoj igri koja se nije bodovala, plesu s balonima, najvještiji je bio roditeljski par Hrvoje i Ana Prtenjača. Pobjedu su ove godine, zahvaljujući izdržljivosti u potezanju konopa, odnijeli Plavi te pritom u poretku bodovno prestigli prošlogodišnje pobjednike ekipu Zelenih.

Na završetku, odličja su djeca zasluženo uručila svim tatama jer, kao što i poruka organizatora glasi, djeca su provela vrijeme s roditeljima u druženju, veselju i svemu onome što samo obitelj može pružiti, a to je ono najvrijednije.
U plesnom dijelu programa nastupile su Biogradske mažoretkinje pod vodstvom Ree Jurić te plesna skupina Društva Naša djeca pod vodstvom Sanje Mušćet.
Pravdu je dijelio sudački trojac Leo Zorica, Toni Šangulin i Šime Škara, program vodila Jelena Sučić a koordinatorica priredbe bila je odgajateljica Ivana Dominis.

Pobjednici ovogodišnje Tatamatijade – ekipa Plavi

 



 

Skoči do alatne trake