Petak, 29 ožujka, 2024

Šesnaesta kulturno-umjetnička priredba „Tebi grade“: Domaćinima KUD-u Kralj Tomislav pridružili se gosti iz Končanice i Tomislavgrada

U organizaciji domaćeg Kulturno-umjetničkog društva Kralj Tomislav te u povodu blagdana svete Stošije i Dana Grada Biograda na Moru, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, održana je šesnaesta kulturno-umjetnička manifestacija „Tebi grade“.
Program je otvorio KUD Kralj Tomislav izvedbom Biogradskog kola, a nastavili su gosti iz Češke besede Končanica s točkom Konjenička hasa. Biogradske mažoretkinje nastupile su u svim uzrastima, od najmlađih, kadetkinja, juniorki do seniorki, uz vodstvo Laure Pešić, Agate Zrilić i Ree Jurić.
Osim gostiju iz Općine Končanice i predstavnika češke manjine, kako je ponosno kazala predsjednica udruge Alenka Vaneček, „iz najčeškije općine u Hrvatskoj“, biogradskoj publici su se predstavili i gosti iz Tomislavgrada i to Plesni ansambl Matice hrvatske koreografskom izvedbom Hercegovina te Pjevački zbor Matice hrvatske Bura pjesmama „Cetina“ i „To je zemlja gdje smo cvali“.
Pri završetku manifestacije nastupila je Plesna skupina Bračni parovi Češke besede Končanica da bi završilo zajedničkim nastupom svih uzrasta Biogradskih mažoretkinja koje su zaslužile i najveći pljesak.
Na kraju, u ime organizatora priredbe „Tebi grade“ Nives Jeličić uručila je predstavnicima gostujućih folklornih skupina iz Končanice i Tomislavgrada u znak zahvalnosti prigodne darove.



 

Skoči do alatne trake