Subota, 20 travnja, 2024

Održano 8. „Osluhni nutarnje zvono“: Očuvanje tradicijske baštine u božićnom ruhu

U organizaciji domaćeg Kulturno-umjetničkog društva „Sv. Roko“, u Svetom Filip i Jakovu, u kino-dvorani, održana je osma po redu prigodna kulturno-umjetnička manifestacija „Osluhni nutarnje zvono“. Pored organizatora i domaćina KUD-a „Sv. Roko“ nastupili su djeca iz Dječjeg vrtića „Cvit“ iz Sv. Filip i Jakova, učenici Osnovne škole Sv. Filip i Jakov te kao gosti KUD „Ante Zaninović“ iz Kaštela, Đani Maršan i Marko Škugor uz maestra na klavijaturama Juricu Karuzu. Pomladak KUD-a „Sv. Roko“ pod vodstvom Romane Raspović izveo je program pod nazivom „Sveta noć“, vrtićarci u svojem nastupu vodile su odgajateljice Ana Zelantov i Kristina Vidas, KUD „Ante Zaninović“ iz Kaštela s voditeljem i koreografom Tonćijem Tadinom predstavio se publici plesovima Međimurja te pjesmama i plesovima grada Trogira. KUD „Sv. Roko“ iz Sv. Filip i Jakov s predsjednikom Ivanom Eškinjom Lantanom i voditeljem Ivicom Kindom za ovu prigodu izveo je pjesme i plesove Murtera, kolenadu „Na dobro vam došlo“ te otpjevao „Narodi nam se“.

Zadarski svima dobro poznati pjevač Đani Maršan izveo je nekoliko svojih uspješnica „Kad mendule procvitaju“, „Vivat Croatia“ i tako dalje. Poseban pljesak zaslužio je Marko Škugor uz čije je skladbe, kao što su „Vilo moja“, „Oće duša vanka tila“ i „Samo s tobom sam upoznao ljubav“, i publika je u više navrata rado zapjevala. Program je vodila Branka Pelicarić koja je u ime „alfa i omege“ filipjanskog KUD-a „Sv. Roko“ Ivana Eškinje Lantane zahvalila se svima koji su nesebično uložili vrijeme i trud pri organizaciji svih priredaba u organizaciji filipjanskog kulturno-umjetničkog društva, osobito „Đir oko sela na tovaru“, „Utrke tovara“, „Tovareće alke“ i „Tovarećeg defilea“.

To su: Zoran Pelicarić, općinski načelnik, don Tomislav Dubinko, župnik župe Sv. Filip i Jakov, časnim sestrama samostana Sv. Mihovila Arkanđel, Denis Baričić sa svojim timom i udruga „Napredak“, Gordana Kurtov, ravnateljica Osnovne škole Sv. Filip i Jakov, Mirjana Fantina Zalović, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvit“, Klara Eškinja-Glavan, direktorica Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov sa suradnicama, Ivica i Mira Zorić, vlasnici broda „Michelle“ i posebno „potpomažućim članovima“ koji su uvijek na pomoći svih dvadeset i četiri sata: Dragici Kriškovoj, Mirjani Čičkovoj, Janji Diklanovoj, Stoji Fačinj, Ivanki Bore Šurićevoj, Jadranki Zelantovoj-Jovinoj, Mari Vodanović, Mirjani Ivke Barbaroševe, Jadranki Colić-Rogić, Predragu Brziću Švrli, Filipu Bore Šurića, Josi Pikuniću, Radi Vuletići, Miši Fantini-Baralinovu, Luki Petrini Kalovinu i dvama Leona – jedan Eškinja, drugi Barčić. – pročitala je svih poimence voditeljica manifestacije Branka Pelicarić.



 

Skoči do alatne trake