Subota, 11 svibnja, 2024

Božićna čarolija u Sv. Filip i Jakovu: „Božićni prvi ples“ razveselio publiku i plesače

U više nego ispunjenoj kino dvorani u Sv. Filip i Jakovu, u organizaciji udruge za promicanje plesa „Prvi ples“ iz Sv. Filip i Jakova supružnika Ivana i Nikoline Baričić, priređena je prigodna manifestacija „Božićni prvi ples“.
Uz domaćine članove „Prvog plesa“, nastupili su Biogradske mažoretkinje, juniorke i mlada skupina, „Prvi ples“ iz Stankovaca, Dječji vrtić „Cvit“ iz Sv. Filip i Jakova, Plesna udruga „Okret“ iz Sukošana, Plesni studio „K2“ iz Pakoštana te u glazbenom-vokalnom dijelu obiteljski trio Tonka, Filip i Ante Brzić iz Sv. Filip i Jakova s pjesmom „Božić“.
Udruga „Prvi ples“ Ivana i Nikoline Baričić, dugogodišnjih zaljubljenika u ples, djeluje već devet godina i okuplja djecu različitih uzrasta od vrtićke dobi navršene četvrte do tinejdžerske petnaeste godine. Oko sedamdesetero djece pleše u „Prvom plesu“ koji uče standardne, latinoameričke i zabavne plesove, a dolaze iz Sv. Filip i Jakova, Turnja, Sikova, Sv. Petra i Draga. Uz to, udruga „Prvi ples“ održava tečajeve plesa za odrasle, među ostalim, podučava plesnim koracima i mladence.

Za uređenje pozornice u božićnom ruhu zasluge su pripale odgajateljici iz Dječjeg vrtića „Cvit“ Mariji Čirjak. Svoj solo nastup imala je i 13-godišnja Linda Maksan iz Plesnog studija „K2“ javnosti poznata iz sve popularnijeg šoua Nove TV „Supertalent“. Isto tako, ovoga puta u obiteljskom sastavu s kćeri i sinom, nastupio je i Ante Brzić, sudionik HRT-ovog „The Voice-a“.
Božićna plesna čarolija završila je uručenjem prigodnih zahvalnica domaćina svim sudionicima ovogodišnjeg „Božićnog prvog plesa“. Program je vodio Igor Jelinić Toto a za ozvučenje pobrinula se tvrtka „Mada“ iz Sv. Filip i Jakova.



 

Skoči do alatne trake