Subota, 20 travnja, 2024

Obilježena 28. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice za tadašnju Općinu Biograd na Moru

U povodu 28. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice za tadašnju Općinu Biograd na Moru, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Sv. Filip i Jakov Marin Colić, predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Sv. Filip i Jakov Renata Batur, te zamjenica načelnika i predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Sikovo Josipa Mrkić podigli su vijenac na spomen-ploču postavljenu na zgradu u kojoj je općinski odbor 19. listopada 1989. i osnovan.
Spomen-ploču na zgradi ondašnje tvrtke Šumskog gospodarstva Karlovac, u Sv. Filip i Jakovu u blizini Turističkog naselja Margarita Maris, kao podsjetnik na državotvorna vremena i okretanja nove stranice u povijesti hrvatske države, podigli su utemeljitelji ogranka i tadašnji načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Mirko Đinđić i to deset godina poslije – 19. listopada 1999. godine.
Podsjetimo se, na osnivačkoj skupštini sada već daleke 1989. godine, tada drugoj po redu na području Dalmacije, nakon grada Ploča, za predsjednika je izabran Milivoj Ugrinić, za  dopredsjednika Ivan Eškinja, za tajnika Drago Krpina, za blagajnika Šime Mršić, a za člana međuopćinske konferencija Zajednica općina Split Filip Milat. Osnivačkoj skupštini nazočili su i prof. dr. Dalibor Brozović i Perica Jurić, članovi središnjice HDZ-a u Zagrebu.


 

Skoči do alatne trake