Utorak, 23 travnja, 2024

„Biogradska noć“ svakome gostu ostaje u dugom sjećanju

Turistička manifestacija „Biogradska noć“, kojom se u Biogradu na Moru u svečarskom ozračju, obilježava državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, i ove godine je oduševila nekoliko desetaka tisuća gostiju i domaćih i na najbolji mogući način podsjetila na oslobodilačku akciju Oluju kojom je Republika Hrvatska uspostavila integritet na cjelokupnom svojem teritoriju.
Vrhunac noći zbio se u 23 sata kada se ugasila javna rasvjeta na rivi i, zahvaljujući spektakularnom glazbenom vatrometu, zasvijetlilo nebo iznad Biograda u raskoši svih boja.
Ukusne i netom pripremljeni eno-gastro specijaliteti nudili su se većinom besplatno na svakom koraku, od srdela na žaru, rižota od plodova mora, pečenih liganja, daganja na buzaru, do onih slatkih, fritula, kroštula, pecipaja i tako dalje.
Promenadno pjevanje od jednog do drugog kraja rive dalmatinskih klapa i nezaobilaznih benkovačkih Čevulja dalo je zabavno-glazbeno obilježje najposjećenijoj ljetnoj manifestaciji u Biogradu na Moru.
Na dvije pozornice, ispred gradske uprave i u ribarskoj luci, pjevali su i svirali popularni bendovi i klape, Vigor, Buđenje, Rockatansky band i Iskon.
Petneast minuta prije piroglazbenog vatrometa Pašmanskim kanalom zasjale su osvijetljene brodice, a pratio ih je i atraktivni laser show. Nakon vatrometa, zabava na biogradskoj rivi i u Solinama nastavila se do dugo u noć.



 

Skoči do alatne trake