Petak, 19 travnja, 2024

Smotra plesnih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije: „Ples je pjesma u kojoj je svaki pokret riječ!“

U kino-dvorani u Sv. Filip i Jakovu održana je Smotra plesnih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije na kojoj je sudjelovalo deset plesnih skupina iz osam osnovnih škola iz Biograda na Moru, Sv. Filip i Jakova, Raštana Donjih, Stankovaca, Zadra, Sukošana i Neviđana.
Na početku programa učenike, mentore, ravnatelje, roditelje i druge pozdravili su načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić te ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru prof. Jordanko Miloš koji se pritom zahvalio Općini Sv. Filip i Jakov i načelniku Pelicariću na ustupanju dvorane.
– Ove godine imamo deset skupina iz osam škola iz Zadarske županije. Skupine su radile vrijedno od rujna do danas i, nadam se, kako samo i vidio na generalnim probama, da su odlično uvježbale svoj program. – rekao je prof. Miloš.
Osnovna škola Biograd na Moru po četvrti puta domaćin je ove smotre plesa.
– Ples prati čovjeka od pamtivijeka, a još crteži u špiljama pokazuje čovjeka kako pleše. Plesom izražavamo svoje emocije, veselje, nadahnuće i čak ljubav. Ples je pjesma u kojoj je svaki pokret riječ. – rekla je u uvodu manifestacije voditeljica Katarina Pavlović iz Osnovne škole Benkovac.

Osnovna škola Biograd nastupila je s dvije plesne skupine – mlađom i starijom pod vodstvom mentorice Sanje Mušćet. Potom je na pozornici prepune filipjanske kino-dvorane nastupila plesna skupina Little Angels iz Privatne osnovne škole Nova iz Zadra pod vodstvom mentorice Anje Smoljan. Ista škola nastupila je s još jednom plesnom skupinom pod nazivom Angles. Mentorica Anica Soče vodila je skupinu Ringišpil iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov-Područne škole Raštane Donje, a Jelena Šoch plesnu skupinu Trolovi iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov. Jedina otočna škola koja je imala svoje predstavnike bila je Osnovna škola Vladimir Nazor iz Neviđana s otoka Pašmana. Njihove male plesače u plesnoj skupini Dica otoka Pašmana vodio je mentor Antonio Petričević. Plesna skupina Krunići iz Osnovne škole Krune Krstića pod vodstvom Marije Šimunić bila druga plesna skupina koja pristigla iz Zadra. Iz Osnovne škole Petar Zoranić Stankovci na smotri su nastupile Zvjezdice s mentoricom Ivanom Vunić dok je Tajana Cvjetković vodila najbrojniju plesnu skupinu ovogodišnje smotre, onu iz Osnovne škole Sukošan.


Skoči do alatne trake