Petak, 19 travnja, 2024

Održana 3. Biciklistička utrka Ulicama kraljevskog Biograda: Hrvatski biciklisti najbrži

U organizaciji Grada Biograda na Moru i Turističke zajednice grada Biograda na Moru te suorganizaciji Biciklističkog kluba Zadar održana je, treću godinu zaredom, međunarodna Biciklistička utrka “Ulicama kraljevskoga Biograda”.
Kroz staru jezgru grada, sa startom i ciljem na rive ispred zgrade gradske uprave, kružnom stazom dužine 1375 metara natjecalo se stotinu biciklista iz četiri europske zemlje.
Hrvatsku su predstavljali gotovo svi najbolji biciklisti u mlađim dobnim kategorijama te je njihov nastup donio i veliki broj pobjeda. Kod juniora hrvatski državni prvak Viktor Potočki bio je najbrži u šprintu skupine od pet vozača kojoj je uspio bijeg sredinom utrke.

Kao četvrti kod juniora kroz cilj je prošao biciklist BK Zadra Ivan Grgić kojem je ovaj odličan plasman zajamčio mjesto u hrvatskoj juniorskoj izabranoj vrsti. Kod juniorki državne reprezentativke iz BK Zadar Maja Perinović i Josipa Šintić došle su također do dvostruke pobjede u završnom šprintu. Među kadetima pobjedu je odnio još jedan aktualni hrvatski državni prvak Carlo Jurišević iz BK Rijeka dok je njegov klupski kolega Fran Miholjević bio treći. Pobjede koje su otišle u Poljsku bile su one kod kadetkinja gdje je Sylwia Kulczyk iz kluba  ALKS STAL–Intermax-HUGE iz Grudziądza bila najbrža te u kategoriji U15 gdje je Kacper Gyerik iz kluba MKS-EMDEK iz Bydgoszcza uvjerljivom vožnjom od starta do cilja dominirao utrkom. Kategorija U14 pripala je nadarenom Makaraninu Ivanu Okmažić dok je u kategoriji U13 pobjedio Max Šimunić iz zagrebačke Lokomotive. Od zadarskih vozača do mjesta na postolju stigli su još Slavka Barešić i Luka Škara koji su zauzeli prvo i drugo mjesto u najmlađim kategorijama.

Utrku „Ulicama kraljevskog Biograda“ besprijekorno su organizirali Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica grada Biograda na Moru u suradnji s BK Zadrom i neizostavnom Policijskom postajom iz Biograda koja se brinula za sigurnost natjecatelja te pokroviteljem natjecanja Turističkom agencijom Sani Tours iz Biograda.
Otvaranje hrvatske cestovne biciklističke sezone 2017. godine za mlađe kategorije u Biogradu na Moru bilo je više nego uspješno, a veliki broj izuzetno perspektivnih mladih biciklista i biciklistica uveličalo je svojim nastupom ovu atraktivnu utrku koja će, nadamo se, u narednim godinama postati tradicionalno natjecanje te pridonijeti širenju sportsko-turističke ponude Hrvatske koja u ovo doba godine ima savršene vremenske uvjete za pripreme mladih sportaša.


 

Skoči do alatne trake