Petak, 29 ožujka, 2024

Program Noći muzeja 2017. u Zavičajnom muzeju: koncert učenika i profesora Glazbene škole Biograd na Moru

Pod naslovom Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kroz brojna programska događanja najavljena za Noć muzeja 2017., istaknut će se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, kao i značaj glazbe i njenih stvaratelja u povijesti i u suvremenom društvu.
U Noći muzeja 2017. očekujemo predstavljanje fundusa zbirki i tematskih izložbi posvećenih glazbi i glazbenicima – skladateljima, dirigentima, pedagozima, izvođačima i drugim stvarateljima, kao i ukazivanje na utjecaje pojedinih glazbenika na društvena događanja u povijesti i u suvremenosti.
Tijekom proteklih godina glazba je bila dio programa Noći muzeja, od etno-napjeva, koncerata klasične glazbe do širokog spektra suvremenih glazbenih izričaja, i uvijek se potvrđivala povezanost glazbe i muzeja.
Usprkos bogatoj glazbenoj baštini i određenim poticajima, u Hrvatskoj još nije zaživio muzej glazbe. Tema Noći muzeja 2017. – Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo –svojevrstan je prilog takvim hvalevrijednim nastojanjima.



 

Skoči do alatne trake