Subota, 20 travnja, 2024

HCK–Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru: Završen projekt „Veseli koraci 60+ društva“

Završio je s provedbom šestomjesečni projekt „Veseli koraci 60+ društva“ usmjeren ka unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.
– Provedbom sportsko-rekreativnih aktivnosti, kreativnih radionica, kulturno-zabavnih aktivnosti te aktivnostima razmjene informacija i druženja pridonijeli smo ostvarenju općeg cilja projekta. Prijedlog je bio da kroz organizirane svakodnevne aktivnosti i druženja koje su prilagođene interesima i potrebama osobama treće životne dobi na području otoka Pašmana te ostalim područjima djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru pridonesemo smanjenju socijalne isključenosti, osamljenosti, osjećaja manje vrijednosti te poboljšanju opće zdravstvene slike korisnika. – istakla je Franka Troskot iz Crvenog križa Gradskog društva Biograd na Moru.
Projekt odobren od Ministarstva socijalne politike i mladih poboljšao je kvalitete života 150 starijih osoba kroz organizirane dnevne aktivnosti kao što su sportsko-rekreativne aktivnosti poput nordijskog hodanja, zatim, kreativne radionice, kulturno-zabavne aktivnosti kao što su bila književna poslijepodneva te razmjene informacija i druženja kroz zdravstveno-preventivne preglede.

projekt-veseli-koraci-60-plus-drustva-1_rProjekt „Veseli koraci 60+ društva“ pružio je apsolutno potrebne izvaninstitucijske oblike pomoći koji su osigurali veću kvalitetu života i razvijanje različitih oblika socijalnih usluga na manje dostupnim i izoliranim prostorima koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.
Aktivnosti koje su pokrenute provedbom projekta „Veseli koraci 60+ društva“ nastavit će se kroz druge slične inicijative kako bi se osigurao kontinuitet barem pojedinih aktivnosti i zadržala zainteresiranost korisnika.
Kreativne radionice se nastavljaju kroz provedbu projekta Udruge matice umirovljenika Biograd na Moru, a bit će nešto drugačije, međutim, kako ističu u biogradskom Crvenom križu, važno je nastaviti s kreativnim radom i međusobnim druženjem korisnika. Projekt je financiran sredstvima Zadarske županije.

Skoči do alatne trake