Subota, 20 travnja, 2024

U povodu blagdana Svi sveti položeni vijenci i zapaljene svijeće

U povodu blagdana Svih svetih pod središnji križ na biogradskom gradskom groblju predstavnici Grada Biograda na Moru gradonačelnik Ivan Knez, dogradonačelnik Marijan Stopfer i zamjenica predsjednice Vijeća Slavica Jeličić, predstavnici političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja na preminule, posebno na one koji su položili živote u stvaranju neovisne i samostalne Republike Hrvatske. Vijence su položili predstavnici gradske vlasti, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Hrvatske demokratske zajednice,  Socijaldemokratske partije i Hrvatske stranke umirovljenika.
Na blagdan Svi sveti na gradskom groblju Službu riječi s odrješenjem za pokojne predvodit će u 15 sati župnik župe Sv. Stošije don Ivan Mustać. Na Dušni dan, 2. studenog, na starom gradskom groblju, Služba riječi s odrješenjem je u 16 sati.
Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života.
Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi povezujući se tako svojim molitvama s njima.


Skoči do alatne trake