Subota, 20 travnja, 2024

Treća triatlonska utrka “Otok ljubavi”: Najbrži Ivan Gobin iz Zadra, od žena Dubrovkinja Made Žeravica

U organizaciji Triatlon kluba Zadar, a uz potporu Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u Sv. Filip i Jakovu održana je treća triatlonska utrka „Otok ljubavi“. Zadarski triatlonac, član Triatlon kluba Zadar i pobjednik prvog triatlona „Otok ljubavi“ prije dvije godine,  37-godišnji Ivan Gobin pobijedio rezultatom od 1 sata, 3 minute i 30 sekundi. Drugoplasirani je bio njegov klupski kolega Ivan Tuta sa zaostatkom od nešto više od dvije i po minute, a treći kroz cilj prošao je Tomislav Ivrlač iz TK Petar Zrinski iz Zagreba. U konkurenciji žena najuspješnija je bila Made Žeravica iz Triatlon kluba Dubrovnik s vremenom 1 sat, 22 minute i 14 sekundi. Druga je bila Mina Mikec iz Triatlon kluba TNT Zadar, a treća Antonia Miljanić iz Trialtlon kluba Zadar.
U disciplini Štafeta najbrži su bili triatlonci iz TNT Zadar.
U sprint triatlonu je nastupilo ukupno 27 natjecatelja dok je u aquatlonu nastupilo četvero djece od kojih je kroz cilj prva prošla Aurora Valinčić iz Triatlon kluba Rival iz Rijeke.
Sa startom i ciljem na rivi u Sv. Filip i Jakovu natjecatelji su preplivali kružnu stazu od 750 metara, vozili bicikl do mjesta Sikova i Raštana u dužini od 20 kilometara te, na kraju, pretrčali udaljenost od pet kilometara, u dva kruga, do susjednog Turnja i natrag.
S ciljem turističke promidžbe posebno posezonskog dijela turističke sezone u destinacijama kao što su Turanj, Sv. Filip i Jakov i Sv. Petar, za turiste i sudionike organizirana je poslijepodnevna promotivna vožnja do najpoznatijeg srcolikog otoka u svijetu – Galešnjaka u Pašmanskom kanalu ispred Turnja.


Skoči do alatne trake