Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Trideseta Ribarska noć u Tkonu: “Planulo” tri tisuće porcija ribe i plodova mora

U organizaciji Turističke zajednice općine Tkon, u Tkonu na otoku Pašmanu, održana je jubilarna trideseta Ribarska noć. „Fešta od ribe“ privukla je tisuće znatiželjnika, što domaćih, što gostiju, istinskih zaljubljenika u okuse mora. Davne 1986. godine, 14. kolovoza, održala se prva Ribarska noć, a tradicija je nastavljena sve do danas.
Bogat kulturno-zabavni program započeo je već u ranim poslijepodnevnim satima na rivi nastupima Kunjskih mažoretkinja pod vodstvom maestrice Kristine Ostojić, tkonske pjesnikinje Rade Vrančić i njenim recitacijama pjesama na tkonskom narječju, dječjeg zbora Kunski ćoci pod vodstvom maestrice Jelene Barić, grupe Dalmatino i DJ-a Fideliusa.
– Prva Ribarska noć održana je na isti datum, 14. kolovoza, kada i ovogodišnja ali 1986. godine kada su nastupali Đurđica Barlović i Duško Lokin. Ovo je do sada bila najmasovnija Ribarska u Tkonu, zasigurno, s najbogatijom gastronomskom ponudom. – rekla je Adriana Benčić iz tkonske turističke zajednice.
Prodalo se oko 300 kilograma ribe i školjaka, a podijelilo čak 3 tisuće porcija. Riba se pripremala na razne načine, a među najzanimljivijim trenucima manifestacije bilo je tradicionalna igra naših starih, potezanje konopa, u kojem je snage odmjerilo šest ekipa, što domaćih, što stranih.


Skoči do alatne trake