Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Besplatni tečaj engleskog jezika Learning Enterprises: Volonterke Rachael i Nadia podučavaju školarce i vrtićarce

Oko sto i pedesetero djece iz Biograda i susjednih općina i ove godine pohađa besplatnu američku školu engleskog jezika „Learning Enterprises“ u trajanju od šest tjedana. Namijenjen je za djecu od 7 do 14 godina raspoređenih u sedam skupina te jedna skupina vrtićaraca. Školu engleskog jezika u gradskoj vijećnici održavaju dvije volonterke iz SAD-a od kojih je jedna hrvatskog porijekla: Nadia Nizetich i Rachael Knoke.
– Baka mi je iz Brbinja s Dugog otoka, a djed s Brača. Baka je iz obitelji Petrov. Prvi put sam u Hrvatskoj i ja sam jedina od mojih koji su došli u Hrvatsku još otkad su moji pradjedovi i prabake stigli u Ameriku. Treća sam godine studija antropologije na Sveučilištu Berkely u Kaliforniji. – rekla Nadia koja inače živi u Los Angelesu.
Rachael je iz Hudsona u državi Wisconsin i upravo je završila studij ljudskog razvoja i obiteljski studij na sveučilištu Wisconsin.

learning-enterprises-2016-4
Rachael Knoke i Nadia Nizetich

Za vrijeme boravka u Biogradu hrvatsko-američke predavačice i volonterke Rachael i Nadia, u pratnji domaćina Paule Rogić i Drine Bešenić iz gradske uprave, posjetit će nacionalne parkove Kornati, Krku, parkove prirode Vransko jezero i Telašćicu i druge prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti.
Learning Enterprises je volonterska organizacija sa sjedištem u Washington DC, u SAD-u. Organizacija postoji od 1992. godine kada su prvi volonteri otišli u Mađarsku. Danas se organizacija proširila i volonteri odlaze podučavati u još 12 zemalja: Kinu, Tajland, Mongoliju, Brazil, Panamu, Mauricijus, Slovačku, Poljsku, Moldaviju, Rumunjsku, Grčku i Hrvatsku. Learning Enterprises organizira boravak studenata prestižnih američkih fakulteta u više zemalja svijeta kako bi se njihovim studentima pružila mogućnost upoznavanja lokalne kulture te međukulturalne razmjene koja je u Hrvatskoj prisutna već 12 godina.


Skoči do alatne trake