Petak, 29 ožujka, 2024

Održana Smotra plesnih skupina osnovnih škola Zadarske županije 2016: Ples kao izvannastavna aktivnost pridonosi kvalitetnijem emocionalnom i intelektualnom životu učenika

Osnovna škola Biograd na Moru, drugu godinu zaredom, u sklopu Županijskih dana 2016., bila je domaćin tradicionalne Smotre plesnih skupina osnovnih škola Zadarske županije na kojoj je nastupilo četrnaest plesnih skupina iz jedanaest osnovnih škola: Biograda, Sv. Filip i Jakova, Neviđana, Zadra, Sukošana, Zemunika Donjeg i Starigrada. Zbog rekonstrukcije i dogradnje biogradske kino-dvorane Pučkog otvorenog učilišta Biograd, priredba je održana u Pogonu kulture u Sv. Filip i Jakovu. U prepunoj dvorani male i velike plesačice i plesače, mentore, roditelje, ravnatelje te predstavnike Zadarske županije, na početku manifestacije, pozdravili su u ime domaćina ravnatelj Osnovne škole Biograd na Moru Jordanko Miloš te općinski načelnik Zoran Pelicarić.

smotra-plesnih-skupina-2016-23– Naša osnovna škola je ponosna i čast nam je organizirati i ove godine Smotru plesnih skupina osnovnih škola Zadarske županije. Molim vas da svaku skupinu podržite pljeskom jer vrijedni mladi ljudi su to zaslužili predanim radom kroz čitavu godinu. – rekao je ravnatelj Miloš.
Djeca Zadarske županije, niži i viši razredi, svojim zavidnim plesnim vještinama predstavila su se u izvrsnom svjetlu i bila nagrađena velikim pljeskom. Ples kao izvanškolska aktivnost prigoda je da djeca pokažu svoju nadarenost i sklonost stvaralačkom umijeću. Suvremena nastava, kako je naglašeno na smotri, teži povezivanju redovne nastave i izvannastavnih aktivnosti s ciljem obogaćivanja emocionalnog i intelektualnog života školaraca.

smotra-plesnih-skupina-2016-57Na završetku smotre ravnatelj Jordanko Miloš uručio je zahvalnice mentorima i članovima povjerenstva za organizaciju smotre: Kristini Strmota, Ivanu Baričiću u ime kojeg je zahvalnicu preuzela Nikolina Baričić, Barbari Ruži Čirjak, Sanji Mušćet te Jordanku Milošu. Program je vodila Iva Rončević.

Nastupili su:
– OŠ Biograd na Moru – niži razredi – mentorica Sanja Mušćet;
– POŠ Nova Zadar – Little Angels i Angels – mentorica Anja Smoljan;
– OŠ Sv. Filip i Jakov – niži razredi i viši razred – mentorica Jelena Šoch;
– OŠ Zemunik – Ritam – mentorice Diana Stura i Božica Baždarić;
– OŠ Sukošan – niži razredi i Pokret – mentorica Tajana Cvjetković;
– OŠ Starigrad – niži i viši razredi – mentorica Tihana Zanić;
– OŠ Vladimir Nazor Neviđane – Dica otoka Pašmana – mentorica Martina Bojmić;
– OŠ Krune Krstića Zadar – Talenti – mentorica Rossana Discordia-Knežević;
– OŠ Zadarski otoci Zadar – Stepway – Nina Matacin.

smotra-plesnih-skupina-2016-60


 

 

Skoči do alatne trake