Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

U petak, 11. prosinca, predstavljanje knjige Božidara Budanovića “Zapisi o Turnju”

U povodu 25. obljetnice djelovanja najstarije kulturno-umjetničke udruge u Zadarskoj županiji, „Masline“ iz Turnja, u prostorijama Mjesnoj odbora Turanj 11. prosinca 2015. godine, s početkom u 18 sati, održat će se predstavljanje knjige autora Božidara Budanovića pod naslovom „Zapisi o Turnju“. Knjigu dugogodišnjeg prerano preminulog predsjednika turanjske kulturno-umjetničke udruge predstavit će voditeljica Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar doktorica znanosti Jasenka Lulić-Štorić.
Knjiga „Zapisi o Turnju“ tiskana je u tristo primjeraka i na ukupno 104 stranice osim teksta sadrži čak 41 fotografiju i kartu.
– Boško Budanović je godinama prikupljao podatke od starijih mještana Turnja. Prije nešto više od godinu dana došao sam do cd-a s rukopisom i onda smo odlučili pripremiti vrijedni materijal za tisak. Nešto smo dodali i malo preuredili i u petak ćemo je predstaviti. – rekao je Ivan Matković, jedan od inicijatora da ovo djelo o mjestu Turnju ugleda svjetlo dana i ne padne u zaborav.
Sadržaj čini šest poglavlja: Povijesne crtice, Život nekada, Običaji, Udruge i sportski klubovi, Mali rječnik turanjskih riči i govora te Životopis autora.

Skoči do alatne trake